De leden van fotocollectief "De Sluiter"

 

 

Ons team

Gerard Esselink

Gerard Esselink

VOORZITTER

Fotografie heeft mij al sinds mijn jeugd geïnteresseerd.De eerste kiekjes die ik maakte waren op Terschelling toen ik daar met mijn kameraad op vakantie was.Door gezin,werk en andere interesses is het fotograferen lange tijd op een lager niveau komen te staan,maar enkele jaren geleden heb ik de draad weer opgepakt en begin 2019 heb ik mij aangesloten bij Fotocollectief de Sluiter.Tijdens mijn werkzame leven was ik reseacher bij R&D van Tata steel.Daar was mijn voornaamste taak het praktisch onderzoek naar verpakkingstaal.Ik heb(te) veel hobby's ,naast fotografie,is een ervan onze camper Hobby 600 uit 1988 die ik volledig grestaureerd heb,in de vakanties mag ik naast fotograferen graag gaan Geocachen.Verder doe ik aan modelvliegen en ga graag uitdagingen aan op technisch gebied.

Richard Katuin

Richard Katuin

SECRETARIS

Ik ben werkzaam bij Tatasteel als elektrotechnisch storingsmonteur. Mijn hobby’s; In-Outdoor wielrennen, Motorrijden, Marshall op het circuit, fotografie en mijn Maine Coon katten die ik dan ook regelmatig voor de lens heb. In 1999 ben ik begonnen met een digitale camera en bleek dat ik dat best leuk vond. Gewoon vakantie fotootjes. In de loop van de jaren steeds meer dingen uit proberen. Nu een aantal camera’s later nog steeds veel plezier in het fotograferen. Fotograferen kan ik mooi combineren met de katten hobby. In 2018 ben ik lid geworden van “De Sluiter” om m’n liefhebberij met anderen te kunnen delen en er van te leren.

Menno van Hoppe

Menno van Hoppe

PENNINGMEESTER

Ik woon met veel plezier sinds ruim 40 jaar in Westerland,ik heb gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige.De natuur en dieren in het bijzonder hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld,ben van jongs af aan zoveel mogelijk buiten en ben vrij opmerkzaam van wat er in de natuur/omgeving te zien is.Dagelijks geniet ik van onze honden en paardjes,de grote tuin,uitjes met de camper en schilder en beeldhouw graag.Fotograferen doe ik sinds mijn lagere schoolleeftijd,maar echt in de techniek verdiepen heb ik nooit gedaan.Eind 2019 heb ik mij aangesloten bij deze gezellige club,fotografeer met een Nikon D5200 en ik hoop veel op te steken van mijn mede-leden.!

Jouke van der Veen

Jouke van der Veen

ALGEMEEN BESTUURSLID

Ik ben in Friesland geboren aan de rand van het IJsselmeer. Op mijn zestiende ben ik begonnen te fotograferen met een Agfa clack camera. Een periode daarna ben ik gaan fietsen en hardlopen. Vanaf 1990 werd ik schadefotograaf voor de Provincie een digitale camera met een floppy erin,er konden 4 à 5 foto's op. Vanaf 1996 ben ik lid geworden van een fotoclub,in die periode heb ik ook een donkere kamer gehad.Mijn favoriete foto's zijn cultuur en landschap. We hebben een leuke fotoclub en leren van mekaar.

Corina De Vries

Corina De Vries

LID

Ik ben woonachtig in Westerland. Foto’s maken heb ik altijd leuk gevonden. Nu ben ik me meer gaan toeleggen op het maken van een “perfecte“ foto. Ik heb twee cursussen gevolgd op de Fotoschool te Hoorn, workshop portret- en natuurfotografie zijn pas afgerond. Mijn interesse ligt bij landschap- , dieren- en portretfotografie. Sinds 2017 ben ik lid van de fotoclub en met elkaar maken we verschillende plaatjes wat hele leuke en mooie resultaten geeft. Mijn camera gaat heel vaak mee onderweg! Mogelijk tref ik u eens voor mijn lens!

Hans Kwikkers

Hans Kwikkers

LID

Fotograferen doe ik sinds 1972 nadat ik van mijn verloofde een Praktica spiegelreflexcamera voor mijn verjaardag cadeau kreeg.In eerste instantie werd de camera hoofdzakelijk voor vakanties en kleine uitstapjes gebruik.Wel werden er in de daarop volgende jaren diverse lenzen en andere hulpstukken aangeschaft die opgeborgen werden in een flinke fotokoffer.Maar toen liep ik ook tegen het probleem aan dat het niet handig is om met fotokoffer lange bergwandelingen te maken in Noorwegen.Met de komst van de digitale fotogrfie werd dit probleem opgelost.Ik kocht een digitale compactcamera de Konica-Minolta Dimage Z3 waar ik jaren lang pleziervan heb gehad en voor toen bevredigende resultaten mee boekte.Toen kwam de wens om wat meer te kunnen en werd er weer naar een andere camera uitgekeken.Omdat er nog steeds gewandeld wordt moest dit naast een camera met voldoende mogelijkheden toch weer een compactcamera worden.Mijn keuze viel toen op de Leica V Lux.Na aanschaf van deze camera ben ik twee fotocursussen gaan volgen om de vele technische mogelijkheden te leren kennen.Bij de fotoclub heb ik mij aangesloten voor de sfeer en de gezelligheid en om in gezamelijkheid mijn hobby te bedrijven maar zeker ook om het creatieve deel in mij verder te ontwikkelen.

Henry de Caluwé

Henry de Caluwé

LID

Ik ben geboren en getogen in Wieringerwerf. Ik fotografeer met een Nikon D5100 met een Nikonlens 18/105 en bewerk de foto’s met het fotobewerking programma Picasa 3. Op jonge leeftijd ben ik met fotografie begonnen met een gratis onbekend merk klik klak camera die ik kreeg van Reader’s Digest. Hier ging een cassette in hier maakte ik voornamelijk dia’s mee. De fotografiehobby is ook enkele keren op een laag pitje komen te staan, daar er ook andere hobby’s bij kwamen zoals Radio zendamateur en Theater (toneel, cabaret en figuratie) Ik ben geen fanatieke fotograaf het kan zo maar gebeuren dat de camera 4 weken in de kast belandt en dan weer ter hand wordt genomen bij evenementen en eventuele gebeurtenissen. Wat ik zoal fotografeer kan alles zijn wat voor de lens komt, van een roestige spijker tot aan landschappen en alles wat daar tussen ligt waarvan ik denk dat het een mooie plaatje kan opleveren. Neem eens een kijkje op mijn FaceBook pagina.

Ina Hoogenbosch

Ina Hoogenbosch

LID

Ik ben begonnen zoals zoveel mensen; het fotograferen van je kinderen en op vakantie. In die tijd nog met fotorolletjes die altijd binnen 'no time' vol waren. Wat een verademing was dan ook het digitale pad dat ik insloeg. Vele, vele foto's werden 'geschoten'. Begon ik eerst met alles op de automatische stand, wat me na een workshop bij fotograaf Kenneth Stamp 'verboden' werd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Het fotograferen is hierdoor nog meer een uitdaging geworden. Ook een cursus bij foto Beemster heeft mij veel geleerd. Maar ik ben er nog lang niet, sinds kort heb ik mij aangemeld bij het Fotocollectief 'De Sluiter' om nóg meer te leren.

Peter de Wit

Peter de Wit

LID

Ik ben Peter de Wit, fotograferen en fietsen doe ik al ruim 40 jaar, samen met mijn vrouw door heel Europa. Zowel op de racefiets als op een fiets met bepakking. Van onze tochten zet ik de foto's met Photo Elements en Pinnacle om tot een film en deze presenteer ik bij Verzorgingshuizen en verenigingen. Natuur en moderne fotografie daar hou ik van.

Tiny Ekelmans

Tiny Ekelmans

LID

Ik heb voordat ik ging fotogrferen veel gefilmd bij schaatswedstrijden.Later voor het wielrennen de foto finish in verschillende plaatsen gedaan. Ik ben van 2004/2005 met fotograferen begonnen bij een fotoclub.In 2014 heb ik een fotocursus gevolgd in Schagen bij Welman Studio.Ik hou van Macro,Landschap,Portret,Symmetry en stilleven fotografie.Met deze club leren we elkaar nieuwe technieken aan,zoals foto bewerken en je eigen camera leren kennen.We gaan daardoor ook regelmatig op pad,ik heb er tot op heden veel plezier aan.


 
 
 
 
E-mail