Fotocollectief "De Sluiter"
 
Fotoplezier voor iedereenDe leden van fotocollectief "De Sluiter"

Ons team

Gerard Esselink

Gerard Esselink

Titel : Voorzitter

Over mij: Fotografie heeft mij al sinds mijn jeugd geïnteresseerd.De eerste kiekjes die ik maakte waren op Terschelling toen ik daar met mijn kameraad op vakantie was.Door gezin,werk en andere interesses is het fotograferen lange tijd op een lager niveau komen te staan,maar enkele jaren geleden heb ik de draad weer opgepakt en begin 2019 heb ik mij aangesloten bij Fotocollectief de Sluiter.Tijdens mijn werkzame leven was ik reseacher bij R&D van Tata steel.Daar was mijn voornaamste taak het praktisch onderzoek naar verpakkingstaal.Ik heb(te) veel hobby's ,naast fotografie,is een ervan onze camper Hobby 600 uit 1988 die ik volledig grestaureerd heb,in de vakanties mag ik naast fotograferen graag gaan Geocachen.Verder doe ik aan modelvliegen en ga graag uitdagingen aan op technisch gebied.

Richard Katuin

Richard Katuin

Positie Secretaris

Over mij Ik ben werkzaam bij Tatasteel als elektrotechnisch storingsmonteur. Mijn hobby’s; In-Outdoor wielrennen, Motorrijden, Marshall op het circuit, fotografie en mijn Maine Coon katten die ik dan ook regelmatig voor de lens heb. In 1999 ben ik begonnen met een digitale camera en bleek dat ik dat best leuk vond. Gewoon vakantie fotootjes. In de loop van de jaren steeds meer dingen uit proberen. Nu een aantal camera’s later nog steeds veel plezier in het fotograferen. Fotograferen kan ik mooi combineren met de katten hobby. In 2018 ben ik lid geworden van “De Sluiter” om m’n liefhebberij met anderen te kunnen delen en er van te leren.

Piet Demilt

Piet Demilt

Positie Penningmeester

Over mij

Aagje Boersen

Aagje Boersen

Positie Lid

Over mij

Anke Doorakkers

Anke Doorakkers

Positie Lid

Over mij

Cees Boersen

Cees Boersen

Positie Lid

Over mij Fotograferen doe ik al sinds mijn 18e jaar en mijn eerste spiegelreflexcamera was er een van Minolta. Cassettes zelf vullen met rolfilm, ontwikkelen in de doka en pas afdrukken als we de negatieven bestudeerd hadden met de loep. Opleidingen en cursussen waren er niet bij gewoon zelf de techniek leren begrijpen en toepassen. Toen kleur de standaard werd is de doka opgeruimd. Minolta ben ik altijd trouw gebleven, zij het dat deze later Sony ging heten. Lange tijd is het fotograferen op een laag pitje gezet, mijn eigen bedrijven waren daar mede debet aan. In het begin van het digitale tijdperk begon ik weer te fotograferen met een Sony Alpha 100. De kwaliteit hiervan viel mij niet mee, maar de latere camera’s brachten daar verandering in. Voor mij is de nabewerking met Lightroom een must en als ik dan mijn foto’s ook nog afdruk heb ik het hele proces zelf in de hand. Favoriet is bij mij het fotograferen van landschappen en tegenwoordig richt ik mij ook op studiofotografie. Je moet af en toe toch een nieuwe uitdaging aangaan. Bij mij is een foto geslaagd als ik hem een jaar in mijn kamer heb hangen en dan nog mooi vind.

Corina De Vries

Corina De Vries

Positie Lid

Over mij Ik ben woonachtig in Westerland. Foto’s maken heb ik altijd leuk gevonden. Nu ben ik me meer gaan toeleggen op het maken van een “perfecte“ foto. Ik heb twee cursussen gevolgd op de Fotoschool te Hoorn, workshop portret- en natuurfotografie zijn pas afgerond. Mijn interesse ligt bij landschap- , dieren- en portretfotografie. Sinds 2017 ben ik lid van de fotoclub en met elkaar maken we verschillende plaatjes wat hele leuke en mooie resultaten geeft. Mijn camera gaat heel vaak mee onderweg! Mogelijk tref ik u eens voor mijn lens!

Dirk de Kwaadsteniet

Dirk de Kwaadsteniet

Positie Lid

Over mij

Ellie Schiphof

Ellie Schiphof

Positie Lid

Over mij

Henry de Caluwé

Henry de Caluwé

Positie Lid

Over mij Ik ben geboren en getogen in Wieringerwerf. Ik fotografeer met een Nikon D5100 met een Nikonlens 18/105 en bewerk de foto’s met het fotobewerking programma Picasa 3. Op jonge leeftijd ben ik met fotografie begonnen met een gratis onbekend merk klik klak camera die ik kreeg van Reader’s Digest. Hier ging een cassette in hier maakte ik voornamelijk dia’s mee. De fotografiehobby is ook enkele keren op een laag pitje komen te staan, daar er ook andere hobby’s bij kwamen zoals Radio zendamateur en Theater (toneel, cabaret en figuratie) Ik ben geen fanatieke fotograaf het kan zo maar gebeuren dat de camera 4 weken in de kast belandt en dan weer ter hand wordt genomen bij evenementen en eventuele gebeurtenissen. Wat ik zoal fotografeer kan alles zijn wat voor de lens komt, van een roestige spijker tot aan landschappen en alles wat daar tussen ligt waarvan ik denk dat het een mooie plaatje kan opleveren. Neem eens een kijkje op mijn FaceBook pagina.

Ina Hoogenbosch

Ina Hoogenbosch

Positie Lid

Over mij Ik ben begonnen zoals zoveel mensen; het fotograferen van je kinderen en op vakantie. In die tijd nog met fotorolletjes die altijd binnen 'no time' vol waren. Wat een verademing was dan ook het digitale pad dat ik insloeg. Vele, vele foto's werden 'geschoten'. Begon ik eerst met alles op de automatische stand, wat me na een workshop bij fotograaf Kenneth Stamp 'verboden' werd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Het fotograferen is hierdoor nog meer een uitdaging geworden. Ook een cursus bij foto Beemster heeft mij veel geleerd. Maar ik ben er nog lang niet, sinds kort heb ik mij aangemeld bij het Fotocollectief 'De Sluiter' om nóg meer te leren.

Jeroen Oost

Jeroen Oost

Positie:Lid

Over

John Vrolijk

John Vrolijk

Positie Lid

Over mij

Jouke van der Veen

Jouke van der Veen

Positie Lid

Over mij

Peter de Wit

Peter de Wit

Positie:Lid

Over mij Ik ben Peter de Wit, fotograferen en fietsen doe ik al ruim 40 jaar, samen met mijn vrouw door heel Europa. Zowel op de racefiets als op een fiets met bepakking. Van onze tochten zet ik de foto's met Photo Elements en Pinnacle om tot een film en deze presenteer ik bij Verzorgingshuizen en verenigingen. Natuur en moderne fotografie daar hou ik van.

Ruud van Eeken

Ruud van Eeken

Positie Lid

Over mij

Tiny Ekelmans

Tiny Ekelmans

Positie Lid

Over mij Ik ben 13 jaar terug met fotograferen begonnen. In 2014 heb ik een cursus gevolgd in Schagen bij Welman Studio. Ik hou van Macro, Landschap, Portret, Symmetrie, en stilleven fotografie. Met deze club leren we elkaar veel nieuwe technieken aan, zoals foto bewerken en je eigen camera goed te leren kennen. We gaan daardoor ook regelmatig op pad.

Yvette Vlaar

Yvette Vlaar

Positie Lid

Over mij


 
 
 
 
E-mail