De leden van fotoclub "De Sluiter"

 

 

Ons team

Ans Jeeninga

Ans Jeeninga

VOORZITTER

Ik ben in Soest geboren sinds 1972 woon ik op het mooie Wieringen.In 1974 met een groepje naar Londen een goede reden om een echte camera te kopen en een nieuwe hobby was daar.Het werd een pentax toen en nu nog steeds een Pentax.Van alle camper reizen met Kees maakte ik slide-shows met tekst en muziek,een fijne herinnering.Reizen doe ik nog steeds met de camper,racefiets mee en soms de e-bike voor de dag uitstapjes in de omgeving maar ook steden,musea te bezoeken en met vele foto's weer thuis te komen.Om dan weertijd te hebben voor andere hobby's zoals kleding maken,klussen,musea te bezoeken en veel boeken te lezen over alles en nog wat. Ik ben lid geworden van de fotoclub voor meer kennis en verdieping in mijn foto's in de 3 wekelijkse leuke/gezellige bijeenkomsten,heb ik al genoten van bijzondere/mooie foto's en inmiddels het nodige geleerd.

Ina Hoogenbosch

Ina Hoogenbosch

SECRETARIS

Ik ben begonnen zoals zoveel mensen; het fotograferen van je kinderen en op vakantie. In die tijd nog met fotorolletjes die altijd binnen 'no time' vol waren. Wat een verademing was dan ook het digitale pad dat ik insloeg. Vele, vele foto's werden 'geschoten'. Begon ik eerst met alles op de automatische stand, wat me na een workshop bij fotograaf Kenneth Stamp 'verboden' werd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Het fotograferen is hierdoor nog meer een uitdaging geworden. Ook een cursus bij foto Beemster heeft mij veel geleerd. Maar ik ben er nog lang niet, sinds kort heb ik mij aangemeld bij het Fotocollectief 'De Sluiter' om nóg meer te leren.

Robin Sanderse

Robin Sanderse

PENNINGMEESTER

Sinds kort woon ik in de polder bij Wieringerwerf, ik ben in 2023 lid geworden van fotocollectief de Sluiter. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en als ik vrij ben vermaak ik me rondom het huis en in de natuur met onze honden , paarden en natuurlijk mijn camera. Mijn passie ligt in de natuurfotografie en met name macro, fauna en landschappen, Fotograferen laat je op een creatieve manier kijken en het is dan ook steeds weer een uitdaging om dit beeld vast te leggen met mijn Canon 7D. Sinds een paar jaar probeer ik met een drone de wereld vanuit de lucht vast te leggen, waarbij het "niet" neerstorten op zich al een uitdaging is. Fotocollectief de Sluiter voelt als een club enthousiaste , gezellige en inspirerende fotografen waarmee we een hoop lol hebben en daarnaast veel van elkaar kunnen leren op de clubavonden en georganiseerde foto-uitjes,

Jouke van der Veen

Jouke van der Veen

ALGEMEEN BESTUURSLID

Ik ben in Friesland geboren aan de rand van het IJsselmeer. Op mijn zestiende ben ik begonnen te fotograferen met een Agfa clack camera. Een periode daarna ben ik gaan fietsen en hardlopen. Vanaf 1990 werd ik schadefotograaf voor de Provincie een digitale camera met een floppy erin,er konden 4 à 5 foto's op. Vanaf 1996 ben ik lid geworden van een fotoclub,in die periode heb ik ook een donkere kamer gehad.Mijn favoriete foto's zijn cultuur en landschap. We hebben een leuke fotoclub en leren van mekaar.

Cees Boersen

Cees Boersen

LID

Over

Charl van Wijck

Charl van Wijck

LID

Mijn naam is Charl van Wijck wonende in Den Oever,ben een echte Wieringer maar wel in hart en nieren.In het dagelijkse leven ben ik nettenmaker bij de visserij coöperatie in Den Oever.Mijn hobby is fotograferen,ik fotografeer van alles maar macro is wel het leukste om te doen.Dat doe ik met een Iaowa 105 mm macro-lens op een Nikon camera.Ik ben in 2023 lid geworden van fotoclub De Sluiter om mijn passie samen met andere te delen en van andere te leren.

Corina De Vries

Corina De Vries

LID

Ik ben woonachtig in Westerland. Foto’s maken heb ik altijd leuk gevonden. Nu ben ik me meer gaan toeleggen op het maken van een “perfecte“ foto. Ik heb twee cursussen gevolgd op de Fotoschool te Hoorn, workshop portret- en natuurfotografie zijn pas afgerond. Mijn interesse ligt bij landschap- , dieren- en portretfotografie. Sinds 2017 ben ik lid van de fotoclub en met elkaar maken we verschillende plaatjes wat hele leuke en mooie resultaten geeft. Mijn camera gaat heel vaak mee onderweg! Mogelijk tref ik u eens voor mijn lens!

Gerard Esselink

Gerard Esselink

LID

Fotografie heeft mij al sinds mijn jeugd geïnteresseerd.De eerste kiekjes die ik maakte waren op Terschelling toen ik daar met mijn kameraad op vakantie was.Door gezin,werk en andere interesses is het fotograferen lange tijd op een lager niveau komen te staan,maar enkele jaren geleden heb ik de draad weer opgepakt en begin 2019 heb ik mij aangesloten bij Fotocollectief de Sluiter.Tijdens mijn werkzame leven was ik reseacher bij R&D van Tata steel. Binnen de fotografie gaat mijn interresse vooral uit naar Abstracte fotografie, macro en landschap fotografie, al ga ik ook de uitdaging aan om andere vormen van fotografie uit te proberen.

Titel

Hans Kwikkers

Hans Kwikkers

LID

Fotograferen doe ik sinds 1972 nadat ik van mijn verloofde een Praktica spiegelreflexcamera voor mijn verjaardag cadeau kreeg.In eerste instantie werd de camera hoofdzakelijk voor vakanties en kleine uitstapjes gebruik.Wel werden er in de daarop volgende jaren diverse lenzen en andere hulpstukken aangeschaft die opgeborgen werden in een flinke fotokoffer.Maar toen liep ik ook tegen het probleem aan dat het niet handig is om met fotokoffer lange bergwandelingen te maken in Noorwegen.Met de komst van de digitale fotogrfie werd dit probleem opgelost.Ik kocht een digitale compactcamera de Konica-Minolta Dimage Z3 waar ik jaren lang pleziervan heb gehad en voor toen bevredigende resultaten mee boekte.Toen kwam de wens om wat meer te kunnen en werd er weer naar een andere camera uitgekeken.Omdat er nog steeds gewandeld wordt moest dit naast een camera met voldoende mogelijkheden toch weer een compactcamera worden.Mijn keuze viel toen op de Leica V Lux.Na aanschaf van deze camera ben ik twee fotocursussen gaan volgen om de vele technische mogelijkheden te leren kennen.Bij de fotoclub heb ik mij aangesloten voor de sfeer en de gezelligheid en om in gezamelijkheid mijn hobby te bedrijven maar zeker ook om het creatieve deel in mij verder te ontwikkelen.

Henry de Caluwé

Henry de Caluwé

LID

Ik ben geboren en getogen in Wieringerwerf. Ik fotografeer met een Nikon D5100 met een Nikonlens 18/105 en bewerk de foto’s met het fotobewerking programma Picasa 3. Op jonge leeftijd ben ik met fotografie begonnen met een gratis onbekend merk klik klak camera die ik kreeg van Reader’s Digest. Hier ging een cassette in hier maakte ik voornamelijk dia’s mee. De fotografiehobby is ook enkele keren op een laag pitje komen te staan, daar er ook andere hobby’s bij kwamen zoals Radio zendamateur en Theater (toneel, cabaret en figuratie) Ik ben geen fanatieke fotograaf het kan zo maar gebeuren dat de camera 4 weken in de kast belandt en dan weer ter hand wordt genomen bij evenementen en eventuele gebeurtenissen. Wat ik zoal fotografeer kan alles zijn wat voor de lens komt, van een roestige spijker tot aan landschappen en alles wat daar tussen ligt waarvan ik denk dat het een mooie plaatje kan opleveren. Neem eens een kijkje op mijn FaceBook pagina.

Jan-René de Vries

Jan-René de Vries

LID

Over Mijn naam is Jan -René en ik ben geboren en getogen in de Wieringermeer,een echte meerpeendus.Aan de Oosterkwelweg runnen wij een agrarisch bedrijf en zijn de derde generatie die op deze locatie mogen wonen en werken.Fotografie heeft altijd al mijn interesse gehad maar tot op heden was het er nog niet van gekomen om me er verder in te verdiepen.Nu is het moment dat ik er tijd voor vrij wil maken om me te verdiepen in deze mooie hobby. Ik heb een Sony RX 10-3 gekocht.Mijn voorkeur is toch wel de natuurfotografie, mede omdat ik als agrariër werk in en met de natuur en wat zou het dan mooi zijn om dit op inspirerende wijze zichtbaar te maken,dan zou voor mij het kringetje rond zijn.Ook de macrofotografie heeft zeker mijn voorkeur om datgene in beld te brengen,waar je normaal aan voorbij zou lopen.Zo hoop ik bij fotocollectief de Sluiter gezamelijk deze prachtige hobby te ervaren,elkaar stimuleren en om van elkaar te leren.

Jericho Schuyt

Jericho Schuyt

LID

Over Geboren in de Filipijnen,half Nederlands,half Filipijns.Al van jongs af aan ligt mijn interesse in fotografie.Op mijn 16e heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en wist ik wat ik wilde worden.Cameraman! Fotograferen&Filmen is dan niet alleen mijn hobby,maar ook mijn werk.Tegenwoordig werk ik bij Krab,een mediabedrijf in Amsterdam.Die voornamelijk in de online wereld veel aan video doet en hier en daar wat aan fotografie klussen.Waarom ik bij fotocollectief de Sluiter ben aangesloten?Ik wil graag de camera hobbymatig vaker oppakken,en vaak heb ik ook een idee,maar daar blijft het dan meestal ook bij.Dus door bij de fotoclub te zijn wil ik ook graag die ideeën uitvoeren.Creatief bezig zijn en mijn horizon verbreden op gebied van fotografie en daarbij het plezier in mijn hobby uit te kunnen voeren.

Menno van Hoppe

Menno van Hoppe

LID

Ik woon met veel plezier sinds ruim 40 jaar in Westerland,ik heb gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige.De natuur en dieren in het bijzonder hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld,ben van jongs af aan zoveel mogelijk buiten en ben vrij opmerkzaam van wat er in de natuur/omgeving te zien is.Dagelijks geniet ik van onze honden en paardjes,de grote tuin,uitjes met de camper en schilder en beeldhouw graag.Fotograferen doe ik sinds mijn lagere schoolleeftijd,maar echt in de techniek verdiepen heb ik nooit gedaan.Eind 2019 heb ik mij aangesloten bij deze gezellige club,fotografeer met een Nikon D5200 en ik hoop veel op te steken van mijn mede-leden.!

Peter de Wit

Peter de Wit

LID

Ik ben Peter de Wit, fotograferen en fietsen doe ik al ruim 40 jaar, samen met mijn vrouw door heel Europa. Zowel op de racefiets als op een fiets met bepakking. Van onze tochten zet ik de foto's met Photo Elements en Pinnacle om tot een film en deze presenteer ik bij Verzorgingshuizen en verenigingen. Natuur en moderne fotografie daar hou ik van.

Rachel Helmhout

Rachel Helmhout

LID

Mijn eerste kennismaking met fotografie was als klein meisje die met het fototoestel van haar vader ook een foto mocht maken.Geweldig vond ik dat.Later kreeg ik een eigen fototoestel van mijn ouders en was het de sport om zo veel mogelijk foto's op één fotorolletje te krijgen.Nu maak ik foto's met een Canon 100 D.Ik hou ervan om close-ups te maken van mooie bloemen,planten,vogels of insecten.En daarnaast hou ik van mooie landschappen en natuur.De schoonheid van dat alles raakt mij diep en dat is wat ik probeer " te vangen" en over te brengen in mijn foto's.Als gevoelsmens werk ik met veel plezier in mijn spirituele praktijk.Mijn foto's maak ik op gevoel.Op een gegeven moment wilde ik meer weten over technische kant van fotografie en over wat voor mogelijkheden er nog meer te onydekken waren.Ik volgde een online fotografiecursus bij fotografie ploeg.Ik heb nog veel te leren wat de technische kant betreft en heb mij aangemeld bij Fotocollectief "de sluiter " om nog meer te ontdekken,groeien en leren in een inspirerende en gezellige,prettige sfeer.

Richard Katuin

Richard Katuin

LID

Ik ben werkzaam bij Tatasteel als elektrotechnisch storingsmonteur. Mijn hobby’s; In-Outdoor wielrennen, Motorrijden, Marshall op het circuit, fotografie en mijn Maine Coon katten die ik dan ook regelmatig voor de lens heb. In 1999 ben ik begonnen met een digitale camera en bleek dat ik dat best leuk vond. Gewoon vakantie fotootjes. In de loop van de jaren steeds meer dingen uit proberen. Nu een aantal camera’s later nog steeds veel plezier in het fotograferen. Fotograferen kan ik mooi combineren met de katten hobby. In 2018 ben ik lid geworden van “De Sluiter” om m’n liefhebberij met anderen te kunnen delen en er van te leren.

Tiny Ekelmans

Tiny Ekelmans

LID

Ik heb voordat ik ging fotogrferen veel gefilmd bij schaatswedstrijden.Later voor het wielrennen de foto finish in verschillende plaatsen gedaan. Ik ben van 2004/2005 met fotograferen begonnen bij een fotoclub.In 2014 heb ik een fotocursus gevolgd in Schagen bij Welman Studio.Ik hou van Macro,Landschap,Portret,Symmetry en stilleven fotografie.Met deze club leren we elkaar nieuwe technieken aan,zoals foto bewerken en je eigen camera leren kennen.We gaan daardoor ook regelmatig op pad,ik heb er tot op heden veel plezier aan.

Maarten

Maarten

LID

Over


 
 
 
 
E-mail